Over Karen

Karen als concertpianiste

Karen Lindström ( Haarlem, 1963) startte haar pianostudie bij Hans Bruin. Daarna heeft ze de studie Uitvoerend Musicus gedaan bij Frederik Meinders. Momenteel volgt ze lessen bij Frank Mulder, waaronder de zomercursussen. Karen heeft recitals gegeven in Haarlem, Barchem, Bloemendaal, Elspeet, Hoorn en ook op Curaçao. Het geven van masterclasses behoort ook tot één van haar passies. Daarnaast geeft Karen concerten met andere musici, waaronder dwarsfluiten en zangers. Lange tijd bedeleidde ze op de Rudolf Steinerschool de koorprojecten; de afgelopen jaren waren dat achtereenvolgens de West Side Story, Mozart’s Krönungsmesse en Jesus Christ Superstar. Karen schrijft muziek voor piano, fluit en was als repetitor verbonden aan het Haarlems Studenten Koor, die Brahms Requiem heeft uitgevoerd.

Karen als docente

Mijn vak is mijn passie - mijn doel is om het plezier van het spelen over te brengen op anderen. Mijn lessen kenmerken zich door een goede sfeer, met veel plezier en geduld gegeven. Je mag zelf je muziek uitkiezen of meenemen, maar ik heb ook een lesplan op maat klaar liggen.

Noten leren lezen is wel een must; dit heb je nodig om muzikant te worden. Imprviseren is ook een kunst die ik zeker op prijs stel, maar dat wordt makkelijker als je muzikale kennis hebt.

 

Voor mijn gevorderde leerlingen organiseer ik elke twee maanden een masterclass. Daarin behandel ik stukken die de leerlingen zelf meebrengen en onderwerpen die ik belangrijk vind. Hier komen ook oud-leerlingen naartoe.

 

 

 

 

 

 

Karen Lindström

Pianiste en pianodocente

To play a wrong note is insignificant; to play without a passion is inexcusable.

- Ludwig von Beethoven

 

Curriculum Vitae

 

Specialismen: begeleiding van fluitisten, koren en solisten op de piano. Ze begeleidt jong talent bij de voorbereiding van audities aan het conservatorium.

 

Opleidingen:

Conservatorium Maastricht

Master of Arts (M.A.), solist

1989 – 1991

Gedoceerd door Frederik Meinders.

 

Master's degree, Piano

1998

Participeerde in masterclasses gegeven door Frank Mulder.

 

Concerten:

Speelt meesterwerken van Prokofiev, Messiaen, Chopin, Liszt en vele andere componisten.

Locaties: Haarlem en omgeving, Barchem, Amsterdam, Hoorn en zelfs op Curacao.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filosofie

Iedere leerling komt naar pianoles met een ander doel. De één wil vooral spelen voor plezier, de ander werkt naar een belangrijke uitvoering toe en weer een ander wil graag noten leren lezen, toonladders beheersen en de techniek en theorie tot in de puntjes eigen maken. Karen geeft lessen op maat; pianoles voor elk type leerling.

 

Ik wil dat een leerling voelt hij/zij een stuk over kan brengen. Door metaforen te gebruiken, bijvoorbeeld de elementen aarde, water, vuur en lucht, kan de leerling beter uitdrukking geven aan de sfeer.

Lessen & tarieven