Geluid & recensies

Karen Lindström

Pianiste en pianodocente

Video's van leerlingen

 

Recensies van leerlingen

Rasa en Lien spelen 'Canto Ostinato' van Simeon ten Holt

Silas:

 

Buiten dat Karen niet alleen erg goed piano kan spelen en hier en daar een concertje weggeeft, vind ik dat ze haar lessen ook goed verzorgt.

Ze kan abstracte dingen duidelijk maken, zoals met wat voor gevoel te spelen en je te verplaatsen in de componist, en bovendien heeft ze heel veel piano werken van verschillende componisten liggen zodat er altijd wel wat bij zit wat je zelf ook mooi vindt.

Zo nu en dan organiseert ze ook concertjes voor de leerlingen, dit is aan het begin misschien eng voor ze, maar uiteindelijk erg leuk en leerzaam voor iedereen. En dat allemaal op een Steinway vleugel!

Kai speelt 'Elegie' van Sergej Rachmaninov

Floor:

 

Ik krijg al heel lang les van Karen. Het fijne van haar lessen vind ik dat het plezier in het piano spelen voorop staat; als je iets echt niet leuk vindt, hoef je het niet te doen. Maar als je geen zin hebt om iets te doen omdat het moeilijk is, weet ze je wel te stimuleren om even door de zure appel heen te bijten. Je blijft niet oeverloos toonladders spelen, maar leert geleidelijk aan steeds soepeler en mooier te spelen.

Karen staat ook open voor initiatieven. Als je een gek idee hebt of een stuk gehoord hebt dat je wil spelen, helpt ze je om je idee tot een succes te maken.Ook wanneer het stuk dat je kiest net boven je niveau is. Kortom: Karen geeft je de gelegenheid om je op je eigen tempo te ontwikkelen en op een leuke manier heel erg goed te worden!

Liselotte:

 

Karen heeft een hele persoonlijke manier van lesgeven. Ze kijkt goed naar wat je zelf leuk vindt en hoe ze jouw enthousiasme kan blijven stimuleren. Karen laat je niet tot in den treure toonladders spelen om de techniek goed onder de knie te krijgen, maar snel leuke stukken spelen staat voorop. Dat is immers wat het piano spelen leuk maakt en de techniek volgt tijdens het spelen vanzelf. Haar woonkamer (inclusief prachtige vleugel) is een fijne omgeving om kennis te maken met de piano. Hier heeft ze ook kasten vol muziekboeken staan van Westerse klassieke muziek tot jazz, blues en hedendaagse populaire muziek. Naast pianoles heeft ze mij enorm geholpen met oefeningen en uitleg op het gebied van muziektheorie en solfège tijdens mijn studie muziekwetenschap. Zowel met de onderlegde muzikant als met de beginner weet ze raad!